Ægte demokrati kræver fuld åbenhed om partistøtte

gert700 Formanden skriver!
Pinlige borgerlige krumspring for at omgå reglerne, men hvorfor laver vi selv signalforvirring?

I USA er der ret strenge regler om bidrag til politiske partier og kandidater, men det er samtidig et land, hvor det er en kendsgerning, at dem med de fleste penge oftest løber af med sejren.

Det er i åbenbar konflikt med et ægte demokrati. I Danmark er reglerne mindre klare, men penge har hidtil næppe spillet samme dominerende rolle. Desværre er der tegn på, at vi er på vej mod mere amerikanske tilstande. De borgerlige erhvervsklubber er et åbenbart forsøg på at omgå reglerne ved at skjule, hvem der er bidragydere. Det er en ren indsamlingsmaskine, som f.eks. Finansrådet har oprettet, så bankerne kan skjule, hvem de støtter.

Særligt pinligt bliver det, når enkelte politikere direkte bryder loven og ikke oplyser om tilskud, der er større end de 20.000 kr., som er lovens grænse. Venstres trafikordfører er således afsløret med bukserne nede, mens han indsamlingsklub fra viborgegnen fik penge fra motorvejslobbyen, som han ”glemte” at oplyse.

Så er det mere ærligt, når Saxo Bank åbent viser, at de har købt et politisk parti, kaldet Liberal Alliance.

Udviklingen i Danmark er bekymrende, og derfor har der i længere tid været arbejdet for at skabe større klarhed og for at sikre mere åbenhed, så vi også undgår offentlig kritik fra nogle af de organisationer, som på verdensplan kæmper imod korruption og for større gennemsigtighed i det politiske liv.

Men meget tyder på, at de borgerlige og Socialdemokraterne har holdt hinanden i skak gennem længere tid, så der gensidigt kræves mere åbenhed fra den anden side som betingelse for selv at vise åbenhed. Og på den måde kommer diskussionen ikke ud af stedet.

Det er en meget stor misforståelse fra vores side, hvis vi er med til at blokere. Vi kan roligt vise alle fagforeningsannoncer for dette eller hint, og vi vil stadig ligge mange omgange efter den borgerlige dominans i pengestrømmen.

Særligt uforståeligt er det, at vi nu også har kopieret tanken om erhvervsklubberne, om end det sker i en forsigtig variant. Det koster ”kun” 15.000 kr., og så får man endda ”en let anretning”, så det er ikke i konflikt med lovens krav.

Men hvorfor dog overhovedet lave den form for signalforvirring, hvor vi kopierer dele af de borgerliges dårlige manerer?

Og hvorfor dog udsætte sig for den latterliggørelse, som ”den lette anretning” lægger op til i medierne?

Brug i stedet hovedet. Drop den idiotiske erhvervsklub. Deltag i møder med erhvervslivet uden betaling. Gå aktivt ind og få lavet nye regler, som lægger alle tilskud til politiske partier åbent frem.

Har du kommentarer til dette, eller har du i øvrigt gode ideer og forslag, så skriv til mig på gn@bl.dk.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< maj 2024 >>
MTiOToFLS
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.