Boligaftale sikrer mere renovering i Albertslund

Mogens-Lykketoft-fotograf-Steen-Brogaard-150x150Regeringens nye boligaftale sikrer renovering af flere almene boliger i Alberslund. Uforståeligt, at Venstre var imod, siger Mogens Lykketoft som folketingsmedlem for Taastrup og Albertslund

En ny boligaftale aftalt med et bredt flertal bestående af regeringspartierne, SF, Enhedslisten, Konservative og Dansk Folkeparti sikrer endnu et stort løft til renoveringen af de almene boligområder.

Der vil blive ryddet ud i en stor del af de mange afdelinger, som står på en venteliste i Landsbyggefonden og håber på, at der på et tidspunkt bliver plads til at gennemføre deres renovering.

I Albertslund er der 992 boliger på ventelisten, og det omfatter afdelingerne Toften, Solhusene, Blokland og Hyldespjældet, som altså nu med den nye aftale hurtigere vil kunne komme i gang med de planlagte renoveringer.

Med den nye aftale vil der i alt i årene 2012 – 2020 af den nuværende regering være afsat midler i Landsbyggefonden til investeringer, der andrager 38 milliarder kroner. Det er et kæmpeløft, og det forventes at omfatte ikke mindre end ca. 125.000 boliger eller hver fjerde almen bolig i Danmark.

Albertslund har fået en stor del af løftet

Udover afdelingerne på ventelisten er der i forvejen allerede besluttet endnu flere og endnu større renoveringer i Albertslunds mange almene boligområder.

Etagehusene langs Kanalen i Syd og Etageboligerne i Nord er allerede blevet renoveret med støtte fra fonden, og rækkehusene i syd er næsten færdige med arbejderne. Men der er også bevilget støtte til renovering af alle gårdhuse i Syd og Vest, og der er man i Syd så langt fremme i planlægningen, at der har været annonceret et udbud, der dog måtte udsættes, fordi der var for få bydende.

Så følger gårdhusene i Vest, hele Galgebakken og Rådhusdammen, hvor der endnu er gang i den endelige projektering. Og der forventes også gennemført en større renovering af Morbærhaven.

Det er næsten alle almene boliger i Albertslund, der hermed omfattes af dette gigantiske projekt, og det vil få enorm betydning for de mange beboere i Albertslunds almene boliger.

Venstre var imod aftalen

Folketingets formand Mogens Lykketoft, der repræsenterer Albertslund og Taastrup i Folketinget, forstår ikke, hvorfor Venstre var imod aftalen, der ellers var bredt dækkende.

– Hvordan kan man være imod et så massivt løft af nedslidte boligområder, sikring af nye arbejdspladser, flere praktikpladser og mere tryghed for beboerne, når det endda er beboernes egne penge i den almene sektor, som anvendes, siger Lykketoft.

– Venstre har i stedet peget på forlængelse af den såkaldte bolig job ordning, men den giver kun en brøkdel af de arbejdspladser, der skabes med boligaftalen, og samtidig er den ordning helt ubrugelig for lejerne, der i ordningen diskrimineres i forhold til ejerne.

Det viser, at de almene beboere og deres tryghed reelt ikke ligger Venstre på sinde. Kampen for lejerne og ordentlige boligforhold er stadig en vigtig del af mit partis hjerteblod, siger Lykketoft.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jun 2024 >>
MTiOToFLS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.