Budget 25: Borgerne med fra start

Af borgmester Steen Christiansen  

I 2025 skal kommunen også have et budget, og forvaltningen er så småt i gang med arbejdet.

Men fra Socialdemokratiet er borgernes stemme i budgettet vigtigt. Derfor har vi de senere år arbejdet for, at albertslunderne meget tidligt kommer med i processen og et indblik i den økonomiske situation og kommer med gode ideer til prioriteringer.

Torsdag den 7. marts var der således budt ind til borgermøde, som i år bl.a. gik ud på at spille et særligt udarbejdet brætspil, som handler om prioriteringer i en fiktiv kommune med fiktive institutioner.

Det gav anledning til mange gode input om nødvendige prioriteringer og dilemmaer, som findes i  den virkelige verden og vores fælles by. Jeg havde selv fornøjelsen af sidde i ”skolebestyrelsen” med gode folk fra skoleverdenen – politikere og medarbejdere. Nemt var det ikke med prioriteringerne, men helt klart gode viljer til at finde løsninger.

 

På baggrund af borgermødet har jeg sagt:

”Kommunalbestyrelsen havde inviteret til borgermøde som startskud til processen frem mod et bæredygtigt budget for 2025. På mødet blev aktuelle økonomiske rammer og udfordringer for Albertslund Kommune præsenteret, men som noget nyt spillede vi sammen et spil, hvor der skulle prioriteres indenfor fire forskellige områder. Vi gjorde det på tværs af borgere, politikere og medarbejdere. Jeg synes, at det med spillet lykkedes at få nogle rigtig gode snakke om og bud på prioriteringer for velfærden i Albertslund i fremtiden. Jeg ville ønske, at endnu flere borgere havde været med, så endnu flere havde været med i snakken og prioriteringerne om vigtige og realistiske valg.”

Ideerne fra borgermødet bliver taget med videre i budgetprocessen – både når forvaltningen skal i gang med at udarbejde budgetkatalog for Budget 2025 og til budgetforhandlingerne i efteråret.

Tilbage står et spørgsmål: Hvordan i alverden får vi engageret endnu flere albertsundere i budgetprocessen?


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jul 2024 >>
MTiOToFLS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.