Byen er vores

Af Steen Christiansen

Lørdag d. 15. februar blev Marcus, der går i 10.klasse, overfaldet på Albertslund Station af gruppe unge. Det var et helt og aldeles uacceptabelt overfald, og der er ingen formildende omstændigheder overhovedet.

Politiet har gennem en dygtig efterforskning blandt andet baseret på videoovervågning efterfølgende anholdt tre unge i sagen.

Det har vist sig, at gruppen af unge med jævne mellemrum har holdt til på stationen og har generet folk og skabt en utryg stemning.

Tilsvarende føler en del borgere , at det er utrygt at færdes på dele af Kanalgaden og Bystien. Der har været episoder på biblioteket og i en af vores klubber. Rundt om i byen oplever beboere åbenlyst salg af stoffer i boligområderne.

Vi har gennem Den kriminalpræventive Enhed en omfattende forebyggende indsats i forhold til de kriminalitetstruede unge og til dagligt et godt samarbejde med politiet. Det gælder både i det forebyggende arbejde, – og når det er gået galt.

De problemer, vi har i Albertslund, oplever man også – måske på andre tidspunkter – i kommunerne i hovedstadsområdet. Når vi er en del af et storbyområde er det næppe til at undgå kriminalitet eller at der opstår voldsepisoder. Det skal vi selvklart gøre alt for at forebygge og undgå. Men det sker – og lige nu er oplevelsen, at det hælder for meget til den forkerte side her i byen.

Det skal vi ikke acceptere. Vi skal klart og tydeligt tage afstand for den fuldstændig urimelige opførsel.

For det er vores by – borgernes by. Albertslundernes by. Her skal det være trygt og roligt at færdes overalt.

Derfor må vi også politisk gøre os nogle overvejelser om, hvad vi kan gøre ved situationen. Nogle opgaver er helt klart politiopgaver, andre opgaver er et samspil mellem kommune og politi – og andre opgaver er kommunens.

Vi skal se ind i ”her og nu”- løsninger og mere langsigtet forebyggende løsninger, hvor vi blandt andet skal opfange nogen af de unge som bevæger sig i ”gråzoner”, hvor der ikke er nogen voksne eller institutioner, som for alvor har fat i dem.

Det arbejde er vi i gang med, og vi prøver at komme hele vejen rundt.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< maj 2024 >>
MTiOToFLS
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.