Formanden skriver! Uværdig debat om flygtninge

gert700Det er at sejle under bekvemmelighedsflag, når vi bare henviser til vores forbehold i forhold til det retslige samarbejde i EU

AF GERT NIELSEN

Martin Henriksen fra DF og Venstres Inger Støjberg har indledt en konkurrence om, hvem der kan optræde mest nederdrægtigt i forhold til denne verdens voldsomme flygtningeeksplosion.

Ideen med annoncering, som oprindelig kom fra Martin Henriksen med forbillede i den australske annoncering, blev først modtaget med forbehold af Venstres ordfører Jakob Ellemann, der vel har arvet nogle af sin fars anstændige synspunkter i udlændingedebatten.

Men det varede ikke længe med anstændigheden før Støjberg tog over, og minsandten om ikke der nu skal indrykkes annoncer i diverse medier i mellemøsten og andre lande, hvorfra flygtningene forsøger at komme til Europa.

Det er i enhver henseende uværdigt, mens medierne er overfyldte med rædselshistorier om flygtninge, der drukner i Middelhavet og andre, som i titusender i usle gummibåde sejler til de græske ferieøer, der overhovedet ikke kan magte modtagelsen.

Selvfølgelig er der grænser for, hvad Danmark kan magte at modtage, men at påstå, at den grænse allerede er overskredet er helt ude i hampen.

Jeg er helt opmærksom på, at det også for vores parti er en øm sag, fordi det er så let at fiske i rørte vande for de skruppelløse populister i blå blok.

Derfor fører vores eget parti også lav cigarføring, og i forhold til diskussionen i EU om at lave en mere retfærdig fordeling på et fælles grundlag i EU sejler vi reelt under bekvemmelighedsflag. Vi henviser bare til vores retsforbehold, som udelukker et samarbejde om flygtninge med dansk deltagelse.

Det er naturligvis korrekt, at forbeholdet ikke muliggør en egentlig overdragelse af kompetence til EU, men det behøver ikke betyde, at Danmark ikke frivilligt kan påtage sig at modtage en del af de flygtninge, som EU Kommissionen nu forøger at få fordelt. Det har Irland faktisk gjort, selv om Irland også står uden for retsamarbejdet. Det ville være en understregning af, at eneste anstændige løsning er en fælles og mere retfærdig fordeling i EU i en erkendelse af, at de hidtidige aftaler om første modtagerland er brudt sammen under vægten af den gigantiske udfordring.

Jeg ved, at vores parti ikke har haft den holdning ved forhandlingerne i Bruxelles, men det er ikke desto mindre det anstændige synspunkt efter min mening.

Har du kommentarer til dette, eller har du i øvrigt synspunkter og forslag, er du velkommen til at skrive til mig på gn@bl.dk.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jun 2024 >>
MTiOToFLS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.