Gruppens hjørne

Ved borgmester Steen Christiansen

Mens jeg skriver dette her, klinger Obamas sidste pressemøde i Det Hvide Hus ud. Obamas præsidenttid har helt usædvanligt for amerikanske præsidenter været fri for store skandaler, præget af Obamas ordentlighed og indsigt i det amerikanske samfund og omverdenen.

Vi skal huske, når vi sidder med en fornemmelse af, at Trump repræsenterer en modbølge, at mere end 60 millioner amerikanere stemte for en ny præsident fra Demokraterne. Og Obama forlader sin tillidspost med nogle af de bedst personlige målinger.

Der er i USA dybe frihedstraditioner og overalt amerikanere, der virker for at gøre verden bedre, grønnere og mere demokratisk.

Anderledes stilfærdige i omverden er danske valg. Forståeligt nok, og måske især kommunalvalg. Men ikke for os. Hverken som borgere eller socialdemokrater.

Vi er dybt optaget af at videre udvikle det socialdemokratiske velfærdsprojekt Albertslund.

Der er så meget vi har nået. Der er så meget, vi skal nå. Derfor har vi – partiforeningens medlemmer – brugt vinteren på at formulere socialdemokratiske visioner og arbejdsgrundlag for den kommende valgperiode. Det kommer ud med denne S-post. Det er et solidt afsæt for partiets arbejde de kommende år, og jeg glæder mig til gode diskussioner frem mod generalforsamlingen i april.

Vi er startet året med det traditionelle fællesmøde mellem Kommunalbestyrelsen og Integrationsrådet, som havde tilrettelagt et overordentligt konstruktivt møde. Flere perspektiver blev fremhævet. Vi bliver flere ældre albertslundere. Også med indvandrerbaggrund. Har vi tilstrækkeligt blik for de borgere?

To-sprogede elever klarer sig desværre fortsat ikke på lige fod med andre elever – trods fremgang sine steder. Det forhold – sammen med at der i sammenhæng med skolestarten skal oprettes yderligere to basishold i dansk – gør, at vi i gruppen overvejer, hvordan vi kan forstærke sprogindsatsen især i dagtilbuddene. Der er ingen lette svar, men vi har forpligtelsen til at forsøge med nye ideer og tilgange.

Jeg får en del henvendelser om udviklingen af Albertslund Centrum. Flere butikker er lukket, og der åbner så mindre spisesteder. Centret er, som I ved privatejet og drives af en koncern, der har som speciale at drive butikscentre i Norden. Siden overtagelsen af Centret, har Citycon-koncernen skiftet ejere helt og aldeles, og de har skulle bruge noget tid på at lære deres centre rundt om at kende.

De skulle efter sigende nu være klar til at overveje mere langsigtede investeringer bl.a. i Albertslund Centrum.

Derfor kommer der i den kommende tid afgørende beslutninger om, hvordan Albertslund Kommune kan understøtte udviklingen af et center, der kulturelt, kommercielt og i forhold til borgerne er endnu mere attraktivt end det ser ud for nuværende.

Afslutningsvis vil jeg gerne takke for den store tillid, I har vist mig ved at vælge mig til borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Albertslund. Jeg synes ikke, at jeg kan se nogen smukkere og vigtigere politisk dagsorden end at kæmpe for et socialt retfærdigt og grønt Albertslund sammen med jer.

Vi har skabt så meget i vores by – og vi har endnu mere at byde på i fremtiden. Sammen med byens borgere.

Tak skal I ha’

-og godt nytår.

De bedste hilsner
Steen


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jun 2024 >>
MTiOToFLS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.