Gruppens hjørne

Af borgmester Steen Christiansen

S-gruppen og bestyrelsen har en fælles mission om at styrke den politiske debat blandt medlemmerne. Derfor vil jeg fremover i S-posten skrive om nogle af de sager, som gruppen arbejder med.

 

Sommeren går på hæld, og det gør den med knap så varme ord i kølvandet. Efter en kort afstikker til lille Chania, Kreta, har jeg holdt ferie her i byen. Jeg synes nu, der også har været gode dage med opholdsvejr.

Albertslund er også om sommeren en fredfyldt by, og jeg er glad for at høre fra borgere, at man er glad for at bo i byen. Der er selvfølgelig altid områder, hvor det kunne være bedre, og det skal vi være lydhøre overfor.

Og det får vi gode lejlighed til i de næste knap hundrede dage, der er til kommunal- og regionsrådsvalget.

Politisk er sæsonen startet både nationalt og lokalt. Regeringen har, presset af S-DF alliancen, pakket alle ambitioner om topskattelettelser godt og grundigt ned.

Venstre meddelte på sit sommergruppemøde ud, at man nærmest forventer at tabe kommunal- og regionsrådsvalget. Det kunne jo mane til fortrøstning, men det er kun en besked til os om at oppe os endnu mere, end vi havde tænkt os.

Derfor var det også rettidigt omhu, at vores alle sammens formand Mette Frederiksen præcis 100 dage før valgdagen kickstartede valgkampen i Randers på et fællesmøde mellem folketingsgruppen og spidskandidaterne.

Et klart signal om, at vi har en stærk fælles velfærdsdagsorden, som skal slå igennem i kommuner og regioner. Det handler at bekæmpe social ulighed og kæmpe for et Danmark, der er mere lige. En af vejene til det er en tillidsreform, hvor medarbejdere og ledere i kommuner og regioner, får mere frie hænder til at løse opgaverne sammen med os borgere.

Lokalpolitisk har sommeren her i byen været rolig. Vi har som parti været forbi Albertslundposten og præsenteret vores valgprogram i et ganske fornemt interview. Kandidaterne og valgudvalget har tilrettelagt valgkampen, så vi er klar i startklodserne. Det gælder også partiets mange medlemmer som giver en hånd med i valgkampen. Tusind tak for det.

August er også budgettid, og som sædvanlig har vi endnu ikke de endelige tal på plads.

Jeg har meget forsigtigt meldt et tal 20-25 mio. ud som mulige besparelser. Det kom så i AP til nærmest at fremstå som en kendsgerning, men det kan i skrivende stund gå begge veje.

Forvaltningen er ved at være klar til med budgetanalyser og besparelsesforslag. Jeg har været inde hos indenrigsministeren for at forklare og fortælle om kommunens økonomiske situation.

Jeg tror, det er vigtigt at regering og Folketing har et realistisk billede af, at alle de store tal, først og sidst handler om borgernes hverdag og selv marginale ændringer, kan få store konsekvenser.

Torsdag d. 31. august kl.19.00 i kantinen på Rådhuset har vi medlemsmøde om budgettet for 2018.

Og så er vi ellers i gang.

De bedste hilsner
Steen


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< maj 2024 >>
MTiOToFLS
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.