Jule- og nytårshilsen fra Mogens Lykketoft

Mogens-Lykketoft-fotograf-Steen-Brogaard-150x150Til alle medlemmerne hos Socialdemokraterne i Taastrup-kredsen sender jeg de hjerteligste ønsker om en glædelig jul og et meget bedre nyt år.

Jeg ser frem til vort fortsatte tætte samarbejde, der forhåbentlig kan bryde op i det borgerlige sammenrend i det nye år. For aldrig i min næsten 70-årige levetid har Danmark haft en mere ondskabsfuldt reaktionært regering, der systematisk prøver at øge uligheden, skære ned for de svageste af vore medborgere, svække hele velfærdssamfundet. En regering, der er i færd med at ødelægge den danske førerposition inden for miljø- og klimaindsat, og som stædigt ødelægger dansk udviklingsbistand til verdens fattigste og dansk indsats i FN. Det hele blot for at samle sammen nogle små skattelettelser til alle os, der har nok i forvejen, og som de færreste har bedt om.

Aldrig før i mine 70 leveår har jeg oplevet en dansk regering med så mange usympatiske ministre og en så destruktiv politik.

Det er ikke det Danmark, vi har kendt, elsket og kæmpet for.

Som dansk formand for FN’s generalforsamling er det dobbelt mærkeligt og smerteligt at se mit land gå stik i modsat retning af de mål, vi selv har været med til at vedtage sammen med alle verdens øvrige lande:

Med de 17 mål for bæredygtig udvikling og det store spring fremad for en global klimaindsats i Paris her i december har verdenssamfundet ladet fornuft og omtanke sejre og forpligtet sig til solidaritet både med fattige lande og mennesker her og nu – og med kommende generationer.

Vort eget parti må sætte sig klart i spidsen for at Danmark lever op til disse løfter.

Vi kan lige så lidt som andre europæiske lande magte en vilkårligt stor indstrømning af flygtninge. Men vi kan behandle dem, der kommer til vore kyster anstændigt, og holde op med snakken om at plyndre dem for deres sidste værdigenstande ved grænsen.

Vi kan yde et langt større bidrag til at mennesker i konflikternes nærområde kan leve en tålelig tilværelse, mens de – som vi – venter utålmodigt på at verdens store magter får standset blodbadet og ødelæggelserne i deres hjemland.

Vi skal frigøre os for angsten for Dansk Folkeparti,  og vi skal være dem, der systematisk dag ud og dag ind afslører DF’s fup om at de er et socialt ansvarligt parti.  Ikke en eneste pensionist skal efterlades i tvivl om hvem der gik med til at skære voldsomt i boligydelsen.

Kort sagt:

Det er os, der skal fortælle danskerne, at det er uansvarligt farligt at følge den egoistiske, indadvendte, fremmedforskrækkede politik, der føres af det spinkle borgerlige flertal af Venstre, DF, LA og konservative.

Det er os, der skal trække anstændige borgerlige over til os, fordi vi kan fortælle  at  værdier om solidaritet og større lighed, vi har kæmpet for et 150 år  og præget det danske samfund med ikke er blevet umoderne. De er tværtimod er svaret på det 21. århundredes udfordringer og i pagt med de store globale mål om at udrydde fattigdom og afværge miljøkatastrofer, klimaforandringer og deraf følgende flere og flere krige og konflikter.

Lad os få et ægte socialdemokratisk nytår!

Mange hjertelige hilsner
Mogens

Se nyheder fra mig på facebook, twitter, www.lykketoft.dk og www.un.org/pga


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< maj 2024 >>
MTiOToFLS
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.