Mindeord om Gert Nielsen: En mand, der vidste hvor han kom fra

gert700

Af Mogens Lykketoft

Gert Nielsen, Albertslund, døde natten til lørdag 21.november, 70 år.

Gert var i de sidste år plaget af dårlig ryg, men energisk og handlekraftig som altid. Hans pludselige død er et smerteligt tab for hans søn Asger og børnebørnene Emilia og William – og for alle os, der nød godt af hans venskab.

Gert var en af en mine ældste og bedste venner. Vi har delt masser af glæder og sorger i mere end fem årtier. Vi gik i parallelklasse i gymnasiet, vi studerede sammen til cand.polit. på Universitetet, vi sad sammen i bestyrelsen for den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum i 60’erne, og vi kom til i de seneste 45 år at holde sommerferie sammen på vores ferieø, Endelave.

Som borger i Albertslund har jeg oplevet ham som den dynamiske formand for kommunalbestyrelsens tekniske udvalg i 70’erne. Han overbeviste en række af sine nærmeste venner – deriblandt min familie – om at flytte med ham til Galgebakken, da det blev bygget i 1973-74. Og han blev trofast boende deroppe til sin død.

Gert var en utrættelig forkæmper for ordentlige boligforhold for alle i vores samfund – og for social retfærdighed i det hele taget. Han satte sine stærke aftryk på dansk boligpolitik gennem mere end to årtier som direktør for Boligselskabernes Landsforening. Han var retlinet som få. Selv om han sad på toppen af mere end 300.000 boliger har han aldrig så meget som antydningsvis hjulpet nogen som helst til en bolig uden om reglerne.

Murerens søn fra Valby var livet igennem urokkelig socialdemokrat. Han var en de bedste rådgivere for Poul Nyrup og mig, da vi sad i regering, fordi han altid var hensynsløst ærlig og kritisk. Som pensionist vendte han tilbage som politisk aktivist og formand for den lokale socialdemokratiske vælgerforening – og var min valgkampchef i Albertslund ved folketingsvalget i juni.

Gert var solidt forankret og kreativ på samme tid. Hans næsten sidste ord fra sygesengen var, at hans parti skulle tage sig sammen og huske sine grundholdninger. Bag den bryske facon var Gert et uerstatteligt varmt og trofast menneske. Vi er mange, der vil savne ham utroligt meget: Verden bliver aldrig helt den samme uden Gert i den.

Mogens Lykketoft

Se nyheder fra mig på facebook, twitter, www.lykketoft.dk og www.un.org/pga


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< maj 2024 >>
MTiOToFLS
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.