Ny supercykelsti – 100 dage til Touren starter

Ny supercykelsti på Roskildevej og 100 dage til Touren starter

Onsdag indviede borgmester Steen Christiansen sammen 60-70 børn og Musikskolens orkester med Ulrik Skat i spidsen den nye supercykelsti Roskildevej. Arrangementet, som blev holdt ved COOP, var samtidig markeringen af, der er 100 dage til Touren starter.

Foto:

Musikskoleleder Ulrik Skat og borgmester Steen Christiansen med Tourtrofæet på den gule ladcykel.

 

Her er borgmesterens tale:
Velkomst ifm. indvielsen af Roskilderuten

Kære alle
Velkommen til Albertslund. Til byen for børnene, det grønne og fællesskabet.
Hvor er det bare fantastisk at få besøg af sådan en karavane her i dag. Og det er fantastisk at indvie endnu en supercykelsti, nemlig Roskilderuten.
Det betyder, at vi nu har tre supercykelstier i Albertslund, nemlig Albertslundruten, Farumruten og så Roskileruten. Det betyder så absolut, at vi har forbindelserne i orden.
Og det er vigtigt. Vigtigt for byens borgere og alle de pendlere, der cykler til og fra arbejde i Albertslund, f.eks. her hos Coop. Og det er vigtigt for klimaet, for jo bedre alternativer vi har til bilen, jo flere vil lade bilen stå. Og det er den fremtid, vi ønsker. En grønnere fremtid.

I dag er vi gule – i fremtiden grønne
Men i dag er vi gule. Det er vi, fordi vi udover at indvie den nye supercykelsti markerer, at der er 100 dage til, at den første tour de France etape nogensinde skal køres i Danmark. Nemlig i vores allesammens hovedstad København. Verdens bedste cykelby.
Eller måske er verdens bedste cykelby i virkeligheden Albertslund, hvor I er lige nu. Medvores unikke stisystem, hvor cyklister i lang udstrækning er separeret fra den hårde trafik med biler og lastbiler. Her er flere kilometer cykelsti end veje. Og Albertslund er i følge forskerne i transportlab danmarksmestre, når det handler om byer, hvor flest børn cykler i skole. Det gør de nemlig her i Albertslund.
Så vi er måske verdens bedste cykelby. I hvert fald er vi en fantastisk cykelby. Og det er vi stolte af.
Derfor skal vi også have vores egen cykelsang. Og den får simpelthen verdenspremiere i dag. Om lidt vil en masse af byens børn nemlig synge denforjer.

En syngende start
På den måde får vi ligesom en syngende start på vores videre tur til Glostrup og videre mod Rådhuspladsen.
Tak for stoppet her i Albertslund. Vi glæder os til at få glæde af den nye supercykelsti. Og vi glæder os til i fremtiden også at kunne byde jer velkommen til nye bydele som Vridsløse, hvor det gamle Vridsløselille Fængsel ligger, og Coop Byen.
Og så lover vi jer, at vi i Albertslund også i fremtiden vil være med i pointspurterne, så vi ligger os i spidsen, når det handler om den grønne pointtrøje. For den er vigtig. For klimaet. Og dermed for os alle sammen.
Fortsat god onsdag og cykeltur. Tillukke med den nye supercykelsti. Og hvor jeg bare glæder mig til at opleve tour de france i Danmark.

Og lad os så høre Albertslunds nye cykelsang.

Efter talen cyklede borgmesteren Tour de France trofæet videre til Glostrup, hvor borgmester Kasper Damsgaard tog over.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< maj 2024 >>
MTiOToFLS
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.