Nyhedsbrev fra Christel Schaldemose EU

Af Christel Schaldemose

Mens mange i Danmark holder sommerferie, venter vi i Europa -Parlamentet med at gå på ferie til slutningen af juli. Juli er altid travl i Europa-Parlamentet, men i år har den været ekstra travl. Konstitueringer, valg af ny EU Kommissionsformand og meget andet har skabt ekstra travlhed siden valget.

Hurtig udskiftning efter valget
Noget af det største der er sket, siden jeg sidst skrev i midten af juni, er, at vi i vores gruppe her i Europa-Parlamentet allerede har skiftet ud.

Da Mette Frederiksen kunne præsentere sin regering i slutningen af juni, var det med Jeppe Kofod som udenrigsminister.

En fantastisk flot post, som jeg er sikker på Jeppe vil klare virkelig godt. Men det betyder dog også, at han er trådt ud af Europa-Parlamentet. Ind er i stedet kommet Marianne Vind, der var vores 1. suppleant. Marianne Vind, Niels Fuglsang og jeg er derfor nu de danske socialdemokrater i EP.

Jeppes sceneskift betyder samtidig, at jeg har overtaget posten som gruppeformand for de danske socialdemokrater i EP. En post jeg er meget glad for, og som jeg vil forsøge at udfylde efter bedste evne.

Mine poster og udvalg
Siden sidst er der også kommet styr på hvilke udvalg, jeg skal sidde i. Jeg er glad for at kunne fortælle, at jeg fortsætte i de to samme udvalg som i sidste mandatperiode. IMCO-udvalget (Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse) og ENVI-udvalget (Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed).

I IMCO-udvalget er jeg oven i købet blevet udpeget som SDgruppens koordinator. Det betyder, at jeg skal lede og fordele arbejdet i udvalget på vegne af hele den europæiske socialdemokratiske gruppe. En vigtig post, som jeg har fået på baggrund af mange års arbejde i udvalget.

Andre poster
Derudover har der været masser af medieopmærksomhed omkring andre vigtige poster, som er blevet uddelt her efter valget.

De fleste har nok hørt at Europa-Parlamentet har godkendt den tyske kristendemokrat og fhv. forsvarsminister Ursula von der Leyen som formand for EU-Kommissionen. Vi danske socialdemokrater valgte at støtte hende. Dels fordi med hende fik vi sikret en høj og vigtig post til Margrethe Vestager i toppen af Kommissionen. Dels fordi det ikke var muligt at skaffe flertal for en socialdemokrat i toppen af EUKommissionen. Hun var den kandidat, der kunne skabes samling omkring. Vi ønskede ikke at bidrage til en lederkrise i EU. Og læg hertil, at hun har klimaet som topprioritet. Mindre godt er, at von der Leyen ønsker en lov om mindsteløn i EU. Men vi vil stå vagt om den danske model, og gøre alt hvad der står i vores magt for at den ikke berøres. Mere om det politiske efter sommerferien. For her starter høringerne af EUkommissærerne, og hver vil vi kunne lægge politisk pres på dem.

Mindst opmærksomhed har der været om, hvem der skulle være gruppeformand for hele den europæiske socialdemokratiske gruppe. Det blev spanske Iratxe Garcia Perez, der overtager efter tyske Udo Bullmann. Iraxte har været medlem af Europa-Parlamentet fra 2004.

I Europa-Parlamentet har vi fået en ny formand. Socialdemokraten og italieneren David Sassoli overtager fra Antonio Tajani.

Europa-Parlamentet begynder igen den 2. september. Jeg genoptager dog det politiske arbejde allerede i midten af august. Jeg glæder mig til ferien, men ser også frem til at komme rigtigt i gang med det politiske arbejde. Og det lover jeg at fortælle meget mere om. Indtil da, rigtig god sommer til jer alle. På gensyn ude i landet.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jun 2024 >>
MTiOToFLS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.