Nyhedsbrev fra Mogens Lykketoft – 13. december 2016

Kære alle gode venner i Taastrup-kredsen m.fl.

I har de seneste måneder meget forståeligt været stærkt engageret i valget af den person, der skal være kredsens socialdemokratiske folketingsmedlem efter næste valg.

Jeg ønsker Anne Sina hjerteligt til lykke med valget. En fair og energisk valgkamp gav flot resultat. Jeg er sikker på, at kredsen får en repræsentant, der både vil styrke og værne de ægte socialdemokratiske holdninger og repræsentere ungdom, styrke og fornyelse.

For landets skyld kunne jeg ønske, at valget kom hurtigt, så vi kan få en socialdemokratisk regering i stedet for den nuværende rædsel.

Men den seneste regeringsomdannelse betyder vel, at vi må væbne os med tålmodighed.

I et par år risikerer vi at skulle leve med den mest sorte regering, der har været i min levetid.

Med ministerposterne til Liberal Alliance og Konservative er et antal ultra-liberale EU-skeptikere, folkeskolemodstandere og ensidige fortalere for privatbilismen som udenrigs-, undervisnings- og transportministre.

Det er en regering med endnu flere ministre, der foragter og bekæmper de grundtræk ved dét danske velfærdssamfund, som vi holder af.

Vi må holde DF fast på deres ansvar for – som regeringens parlamentariske grundlag – at forhindre, at forringelserne af den offentlige velfærd fortsættes for at regeringen kan uddele flere skattelettelser til velhavende mennesker og virksomheder:

Der mangler medarbejdere mange steder i regioner og kommuner; derfor siger fødselschefen på Riget op, og derfor er der svage gamle, der efterlades med våde bleer på plejehjem.

Nu vil regeringen fjerne ekstra 14.000 offentlige arbejdspladser, selv om ændringen i aldersfordelingen kræver flere for at undgå forringet omsorg.

Vi risikerer desuden garagesalg af statsejede virksomheder til udenlandske koncerner, der ikke betaler skat og ikke vil varetage samfundshensyn. DR skal stækkes og TV2 privatiseres (til Murdoch eller Berlusconi?).

Det er ikke kun i Danmark kampen bliver hård og sejren skal vindes.

Det utænkelige skete i USA – at de mest dunkle, højredrejede kræfter kom til magten og udfordrer alle de værdier, vi som bevægelse og som land har repræsenteret i menneskealdre.

Der er i denne situation bestemt ikke brug for et splittet og handlingslammet EU, men for et Europa, der i fællesskab søger at inddæmme alle de farlige holdninger, som den ny præsident i USA repræsenterer.

Sammen med min hustru Mette Holm har jeg netop fået udgivet bogen ’I verdens tjeneste – 15 måneder for FN’, der kan fås i boghandlen fra på fredag. Her sammenfatter vi vore oplevelser og vores overbevisning om, at der er enormt behov for et stærkere, ikke et svagere internationalt samarbejde.

De seneste  dages rædsler i forbindelse med det østlige Aleppos fald til syriske regeringsstyrker og shia-militser, støttet af Rusland, er et smerteligt resultat af stormagternes manglende evne og vilje til enes om en politisk løsning og fastholde grundlæggende humanitære hensyn. Det er NU, FN og internationale nødhjælpsfolk og observatører skal have adgang til alle civile, der er truet af sult, sygdom og overgreb.

Der er også brug for at resten af verden står fast over for Trump for at værne FN og fastholde den enormt vigtige aftale om at standse klimaforandringen, som verdens lande blev enige om for et år siden.

Vi oplever det utænkelige og mange steder det helt ubærlige. De nærmeste par år bliver frygtelige i mange dele af verden og vanskelige herhjemme.

Jeg vil af al kraft kæmpe videre for international solidaritet og respekt for menneskerettigheder og sammen med jer kæmpe for at vi kan genvinde ledelsen i vort land, få Mette Frederiksen som statsminister og få Anne Sina på Borgen som den nye talsmand for Socialdemokratiet i Høje-Taastrup og Albertslund kommuner.

Jeg vil arbejde tæt med jer alle for at holde det momentum, vort parti lige nu har hos danskerne.

I ønskes alle en glædelig jul og et forhåbentligt fremgangsrigt nyt år.

På gensyn i kampen i 2017.

Hjertelige hilsener
Mogens

Se nyheder fra mig på facebook, twitter, www.lykketoft.dk


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< maj 2024 >>
MTiOToFLS
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.