Nyhedsbrev fra Mogens Lykketoft – 14. december 2014

Mogens_Lykketoft_liDe borgerlige vil slå Vestegnens gymnasier ihjel
Regeringen er kommet med sit reformudspil om gymnasieuddannelserne. Gymnasieuddannelsen skal indrettes på en mere overskuelig måde, og eleverne skal have de fag, der er nødvendige for at læse videre. Vi lægger op til en styrkelse af elevernes faglige niveau, og vi forbedrer grundforløbet, så eleverne får den bedst mulige start på deres gymnasietid.

For eleverne i 1. og 2. g udnytter vi skoleåret bedre, så de får op til to ugers mere undervisning. Mere tid for eleverne sammen med lærerne giver bedre opgaver og mindsker betydningen af social arv.

Med udspillet foreslår vi at indføre et karakterkrav på 02, så eleverne har bestået dansk og matematik, ligesom det er indført på erhvervsuddannelserne. Med folkeskolereformen har vi allerede styrket uddannelsesparathedsvurderingen i 8. klasse, og vi indfører nu et yderligere krav om, at basale dansk- og matematikfærdigheder skal være i orden.

Regeringens samlede reform af folkeskole og gymnasium er en langt bedre vej end borgerlige krav om karakter på 7. Dette krav fra politikere i K, LA og DF ville have afskåret op mod halvdelen af de nuværende gymnasiaster fra at komme i gang. Men i Albertslund var tallet f.eks.  72 pct., og kravet ville derfor med sikkerhed lukke gymnasiet!  Sagen er at skærpede karakterkrav rammer ekstremt socialt og etnisk skævt.

I kan læse det samlede udspil: Klik her

Uligheden skal meget mere på dagsordenen
I torsdags var jeg til et enormt velbesøgt møde i Den Sorte Diamant med den franske økonom Thomas Piketty, der har skrevet en murstensbog, som er blevet bestseller om ’Kapitalen i det 21. århundrede’.

Piketty kalder til kamp mod den voksende ulighed som følge af ureguleret markedsøkonomi. Verden oplever enorm formue- og magtkoncentration hos en meget lille gruppe superrige personer og koncerner.  Det er et problem for demokratiet og i sandhed en udfordring for alt, hvad socialdemokrater har kæmpet for. Skatteunddragelse og skattely undergraver vore muligheder for at finansiere velfærdssamfundet, og det er forkert at Luxembourgs Juncker er formand for den EU-kommission, der skal rydde op! Det er usundt at vi i Europa drives ud i indbyrdes konkurrence om stadig lavere selskabsskatteprocenter, siger Piketty.

Olien og den globale magtpolitik
Vi har indenfor de sidste par måneder oplevet et dramatisk i fald i olieprisen på 40 pct., fordi saudierne pumper løs. Det er storpolitik, der virkelig flytter rundt på pengene i denne verden. Vestlige lande, Kina, Japan og Indien glæder sig og får lidt hjælp til mere vækst i økonomien. Præstestyret i Iran og Putins Rusland rammes derimod med voldsom kraft.  Man må håbe det inspirerer til at søge fred og forsoning med omverdenen.  Vi kan have et stille håb om, at Iran kan bringes til at stoppe borgerkrigen i Syrigen og Rusland kan stoppe sin skjulte intervention i Ukraine. Den lave oliepris er måske verdens stærkeste våben lige nu.

En hånd til Palæstina?
Folketinget debatterede i torsdags SFs og ELs forslag om at anerkende Palæstina som en stat.  Mange af os har sympati for dette, og bølgen ruller nu med Sveriges anerkendelse og anbefalinger fra det britiske, franske, spanske og irske parlaments flertal inden for de seneste uger. I næste uge ventes Europaparlamentet med socialdemokraternes stemme at komme med samme anbefaling. Den danske regering tøver. Men sagen drejer sig jo ikke om, at vi kan fremtrylle et selvstændigt Palæstina ved at anerkende en stat. Det er symbolpolitik og det et forsøg på at støtte de palæstinensere og israelere, der søger fred og at presse den israelske regering, der sønderbombede Gaza i sommer; som fastholder den jernhårde besættelse af det gamle Jerusalem og Vestbredden, fremskynder koloniseringen med jødiske bosættelser på det besatte område og nu også vi omdefinere Israel, så diskrimineringen mod de arabisk-palæstinensiske mindretal inde i Israel forstærkes.

Se nyheder fra mig på facebook og på  twitter og www.lykketoft.dk

Mange hilsner
Mogens


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jun 2024 >>
MTiOToFLS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.