Nyhedsbrev fra Mogens Lykketoft – 31. maj 2015

mogens-lykketoft_nyValget kan og skal vindes

Det var dejligt forløsende at Statsministeren onsdag udskrev valget.

Regeringen lagde allerede tirsdag linjerne frem for den ekstra investering i velfærd, vi vil søge gennemført de næste fem år (se her).

Socialdemokraternes valgoplæg blev præsenteret fredag (se her).

I Høje-Taastrup og Albertslund er jeg i fuld gang med min tolvte folketingsvalgkamp med fantastisk og energisk opbakning fra aktive socialdemokrater.

Vi er  kommet flyvende fra start med roser og pjecer på gader og stræder. På Facebook og youtube kommer hver dag små glade, venlige og sjove #OmLykketoft .

Det er Regeringen og Socialdemokraterne, der er i offensiven disse første dage i valgkampen. Nu gælder det om at fastholde og forstærke den gode udvikling.

Hvor meningsmålingerne i 3½ år har vist dystre udsigter til en borgerlig regering, så er bøtten i fuld gang med at vende.

Mange flere danskere har tillid til Helle Thorning-Schmidt end til Lars Løkke Rasmussen.

Partierne, der ønsker en socialdemokratisk regering er meget tæt ved at genvinde flertallet.

Det handler om tillid og det handler om realiteter: Dansk økonomi og beskæftigelse er i en entydig fremgang, og de fleste vil hellere have fremgangen omsat i bedre kvalitet i vores velfærd end i små, nye skattelettelser til dem, der i forvejen har et arbejde. De foretrækker vores prioritering frem for Venstres program om nulvækst. For nulvækst betyder nedskæring. Nulvækst betyder at flere skal deles om ringere offentlig service i fremtiden, og at jobs vil forsvinde i stat, kommuner og regioner. Det indrømmede Claus Hjort da han gjorde det for adskillige år siden, men nu fornægtes det af Venstrefolkene.

Lars Løkke Rasmussen bliver ved med at komme galt af sted med at fortælle skrøner om folk, der hellere vil på kontanthjælp end på arbejde. Det er altid noget med at nogen har hørt om nogen, der har hørt om nogen, der måske ikke gad arbejde. Men vi kan ikke få navnene, så vi kan tjekke de fantasifulde påstanden, der fremføres.

Men vi ved  at påstanden om, at det ikke kan betale sig at arbejde i de allerfleste tilfælde er helt i skoven (se AE-rapport).

Alligevel bruges det af Venstre som begrundelse for nye nedskæringer for dem, der ikke har arbejde, men hellere end gerne vil have det. Hvor tit skal det gentages, at vi har ikke nogen forsikring mod arbejde her i landet? Vi har en forsikring mod arbejdsløshed, der er kombineret med stærke krav og forpligtelser til at søge og tage det arbejde, der er. Det største problem er, at mange ledige behøver kurser eller længere uddannelsesforløb for at være kvalificerede til de jobs, der melder sig. Det er her, der skal bruges penge i stedet for at lette skatten for til alle os, der allerede har et arbejde.

God valgkamp de næste 19 dage,

Mange hilsner
Mogens Lykketoft

Se nyheder fra mig på facebook og på  twitter og www.lykketoft.dk


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jun 2024 >>
MTiOToFLS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.