Sammen om et samfund for alle

I skrivende stund har vi netop passeret de 100 dage til kommunal- og regionsvalget. Det er nu det begynder! Sommeren er for mit vedkommende gået med at forberede materiale til valget og udarbejde en kampagneplan. I denne weekend starter mit lille hold og jeg kampagnen, hvor vi lægger vægt på at komme ud og dele ud og møde vælgere. Først og fremmest kommer jeg rundt i kredsen og ud over at gøre opmærksom på mit kandidatur, ser jeg også en opgave i at fortælle om, hvad Region Hovedstaden har ansvar for.  Det er ofte sådan, at man slet ikke er opmærksom på, at der også er valg til regionen. Derfor håber jeg på jeres alles hjælp til at gøre opmærksom på, at Taastrup kredsen har sin egen lokale kandidat, og at det er vigtigt at vi er repræsenteret i regionsrådet. Jeg lover at gøre mit bedste for at være god kandidat for kredsen!

I den sammenhæng vil jeg bede jer om at følge min side på Facebook, StemHeje, hvor jeg løbende vil lægge små film op og dele læserbreve og oplysninger om valgkampen og meget andet. Det er vigtigt, at mange følger og deler, for når I deler, kan det kan komme ud til rigtig mange af vores venner. Jeg håber på, at mange af jer vil følge min side.

Helt centralt i min kampagne de næste tre måneder er, at vi er sammen om et samfund for alle! Fællesskabet er allervigtigst, hvis vi fortsat skal bevare et sundhedssystem i verdensklasse. Faktisk er fællesskabet vigtigt i alle regionens opgaver. I løbet af min kampagne vil jeg prøve at skabe opmærksomhed om alle de opgaver, som regionen varetager og den betydning, som de har for os på Vestegnen.

I den sammenhæng blev jeg for kort tid siden opmærksom på noget, som oprigtigt bekymrer mig. Siden 1964 har Forskningscenter for forebyggelse og sundhed (FCFS) været placeret i forbindelse med Glostrup Hospital, og centeret har spillet en vigtig rolle i forskning omkring sundhed, særligt her på Vestegnen. Det startede med forskning af hjertekarsygdomme for mænd, men over årene har der været masser af spændende undersøgelser af kroniske sygdomme, aldring og meget andet. Med forankring har på Vestegnen bedriver FCFS internationalt anerkendt forskning, og selv om vi måske ikke kender centeret, så er det ofte bidrag fra centeret som vi læser om i nyhederne. Det arbejde, som FCFS gør, kan medvirke til at løfte den samlede sundhed her på Vestegnen.

Nu er der imidlertid truffet beslutning om at flytte centeret væk fra Glostrup Hospital og lægge det sammen med et andet institut på Bispebjerg hospital per 1. januar 2018. Særligt bekymrende er, at der ikke er tale om en politisk beslutning, men om en rent administrativ beslutning. Regionsrådet har altså ikke drøftet beslutningen eller overvejet konsekvenserne for Vestegnen eller for centerets forskning.

Tilsvarende flytter den lokale hukommelsesklinik til Rigshospitalet. Her er der tale om en politisk beslutning. Men uanset det er det bekymrende hvis al forskning og specialer flyttes væk fra Vestegnen. For mig er det vigtigt at borgerne på Vestegnen har adgang til samme og lige kvalificerede behandling som andre steder i regionen. Derfor skal Vestegnens hospitaler også have forskning og specialer, og alt må ikke flyttes væk fra Vestegnen.

For mig er det vigtigt at bekæmpe ulighed i sundheden, og her er der noget, som går den forkerte vej. Jeg håber, at I vil bakke op i min kamp.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jun 2024 >>
MTiOToFLS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.