Stop Dansk Folkepartis kampagne mod Arken

Matthias1Af Mattias Tesfay, medlem af Folketinget

Når du læser dette, er folketinget i fuld gang med at forhandle næste års finanslov. I den forbindelse har Dansk Folkeparti foreslået at fjerne 7,5 millioner fra kunstmuseet Arken, og give pengene til to museer i Østjylland, nemlig Fregatten Jylland i Ebeltoft og et landbrugsmuseum i Auning. Venstres kulturordfører har allerede været i medierne for at rose forslaget, og der er derfor alvorlig risiko for, at forslaget gennemføres.

Museumsdirektøren har meddelt, at så kraftig en nedskæring vil komme til at ramme museets samarbejde med skoler, hvor børn fra Vestegnen møder billedkunst som en del af undervisningen. Hvorfor skal vores børn betale for, at Venstre og Dansk Folkeparti kæmper om de samme stemmer i det såkaldte ”Udkants-Danmark”?

Dansk Folkepartis forslag er en del af det borgerlige Danmarks kampagne mod hovedstadsområdet og for de områder af provinsen, hvor fraflytningen er stor. Trafikinvesteringer, uddannelsesinstitutioner, statslige arbejdspladser og kulturstøtte bliver omdirigeret fra hovedstaden til provinsen. Men de borgerlige glemmer at Ishøj ikke er en

ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Henrik Jauert

ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Henrik Jauert

bydel i København. Vestegnen har faktisk underskud af statslig kulturstøtte. Vi bor et par hundredetusinde mennesker på Vestegnen, ligesom der gør i Aalborg, Odense eller Århus. I alle tre byer har staten selvfølgelig både arbejdspladser, trafikinvesteringer og kulturinstitutioner. Vi har også krav på, at staten understøtter et velfungerende kulturliv i vores område.

Forslaget om at fjerne en del af Arkens tilskud, kommer samtidig som Forstadsmusset i Hvidovre ikke kan få sin statslige bevilling vedtaget og det musikalske grundkursus (MGK) i Ishøj også skal lukkes. Jeg opfordrer kraftigt Dansk Folkeparti til at genoverveje deres forslag. Arken er en kulturpolitisk succes og fortjener bred politisk opbakning.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jun 2024 >>
MTiOToFLS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.