Trippendalsvej mere sikker

Af Flemming Jørgensen, socialdemokratisk medlem af Kommunalbestyrelsen

Sidste år skete der et alvorligt uheld på Trippendalsvej. En fodgænger blev kørt ned af en bilist, der overhalede en holdende bus.

På sydsiden af Trippendalsvej langs Godthåbsparken og Røde Vejrmølleparken holder busserne ved vejkanten og bilisterne skal vente bag ved bussen, til den kører igen. Dette er tydeligt markeret med striber og skilte på vejbanen. Ikke desto mindre sker det jævnligt, at en bilist laver en farlig overhaling uden om bussen og helt over i den modsatte kørebane. Og det gik altså helt galt sidste år.

I Miljø- og Byudvalget har vi flere gange drøftet, hvordan vejen kan blive mere sikker, og gerne på en måde, så bilisterne heller ikke skal holde og vente bag busserne. Undervejs har jeg sammen med to andre udvalgsmedlemmer og forvaltningen haft møde med en gruppe lokale borgere, der har bidraget med konstruktive løsningsforslag. Enden på det hele er blevet, at der nu er bevilget penge til en ændring af Trippendalsvej, så den bliver mere sikker.

I den sydlige side af Trippendalsvej bliver der etableret en løsning ligesom den på Herstedøstervej, hvor der i afmærkningen på vejen er etableret buslommer. Samme løsning bliver etableret ved stoppestedet vest for Herstedøstervej i den nordlige vejside. Det gør det muligt at køre udenom busserne på sikker og lovlig vis, når de holder stille ved et af stoppestederne. Fremover bliver det ikke nødvendigt, at den øvrige trafik stopper bag en bus ved nogen stoppesteder på strækningen.

I den nordlige vejside ved Morbærhaven/Falkehusene kommer der en ny buslomme med plads til to busser. De andre buslommer på nordsiden udvides, så der bliver plads til to busser. Endelig flyttes stoppestedet på hjørnet af Roholmsvej og Trippendalsvej over på den anden side af Roholmsvej og der etableres nyt fodgængerfelt i krydset.

Kommunalbestyrelsen har bevilget 1.380.000 kr. til forbedringerne af Trippendalsvej.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< jun 2024 >>
MTiOToFLS
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.