Uddannelse er nøglen til fremtiden

Af Anne Sina,
Folketingskandidat i Albertslund

Vi lever i en verden, hvor det hele går hurtigere og hurtigere. Ikke mindst den teknologiske udvikling suser afsted i en rasende fart og skaber hele tiden nye muligheder og udfordringer for os alle sammen. Vi kan eksempelvis købe vores dagligvarer på nettet og betale med telefonen. Og lige om lidt kan førerløse biler og droner levere varerne lige til døren.

Det lyder smart, men stiller også nye krav til igen og igen at være omstillingsparat – ikke mindst i forhold til fremtidens arbejdsmarked, hvor arbejdspladser pludselig nedlægges et sted og nye opstår et andet sted.

Jeg forstår godt, at nogle kan miste pusten en gang i mellem og at det kan føles, som om det hele flyver forbi en. Ikke mindst derfor er det vores opgave som Socialdemokrater at sikre, at fremtidens udvikling kommer os alle til gavn og at ingen bliver glemt på perronen, når toget kører afsted.

Vi skal sikre, at alle danskere er klar til at gribe de muligheder, som fremtiden bringer og at alle kan få en plads på fremtidens arbejdsmarked.

Og nøglen til at det kan lykkes er først og fremmest en ting: uddannelse, uddannelse og uddannelse.

Vi skal sikre, at dem, der starter i folkeskolens første klasse denne sommer, får de kompetencer med sig på deres vej, der gør dem til det råstof, som Danmark skal leve af i fremtiden.

De skal både være hamrende gode til at læse, skrive, regne og mestre de nye teknologier – men de skal i lige så høj grad lære at tænke selvstændigt og kunne forholde sig kritisk til de mere eller mindre sande informationer, som de bliver bombarderet med på Wikipedia, Facebook og alle mulige andre steder.

Men med fremtidens omskiftelige arbejdsmarked er det langt fra nok at blive klogere og lære noget i løbet af sin barndom og ungdom. Fremtidens uddannelse må og skal fortsætte hele vejen igennem livet, så der er mulighed for et jobmæssigt sporskifte og opkvalificering uanset om man er i starten eller slutningen af sit arbejdsliv.

Socialdemokratiet er lige kommet med vores bud på en opkvalificeringsreform, der blandt andet gennem en styrket voksenlærlingeordning og hurtigere adgang til efteruddannelse for ufaglærte og faglærte ledige skal ruste os alle til fremtidens arbejdsmarked.

Det vil være til gavn for den enkelte – og samtidig give de danske virksomheder det, som de har allermest brug for i fremtiden: gode medarbejdere med de rette kompetencer. At satse på uddannelse er altså en ren win-win.


Borgmesteren på Facebook

Arrangementer mv,

<< maj 2024 >>
MTiOToFLS
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tidligere nyheder

Få indflydelse på hvordan Albertslund skal udvikle sig fremover:

Meld dig ind i Socialdemokratiet i Albertslund.

Kontingent:

Årligt: kr. 500,00 kr.
Halvårligt: 250,00 kr.

Hvis du er fyldt 65 år, kan du få nedsat kontingent:

Årligt: 250,00 kr.
Halvårligt: 125,00 kr.

Du kan tilmelde kontingentbetalingen til BetalingsService.