Privatlivspolitik

Oplysninger om vores behandling af dine personoplysninger mv.

1. Vi er de dataansvarlige – hvordan kontakter du os?
Socialdemokratiet i Allerød er dataansvarlig for behandlingen af de registreredes personoplysninger i forbindelse med aktiviteter.

Socialdemokratiet i Albertslund
Bjørnens Kvarter 1C
2620 Albertslund
Tlf.: 2220 0822
Mail: finn@stubtoft.net

2. Kontaktoplysninger på databeskyttelseskontakter
Vi har ikke udpeget en databeskyttelsesrådgiver, men hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte os på ovenstående adresse.

3. Formålene med og retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger

Ordinære medlemmer, intromedlemmer samt medlemmer med DSU-status

Partiforeningen behandler personoplysninger for ordinære medlemmer, intromedlemmer samt medlemmer med DSU-status til følgende formål (kerneaktiviteter):

  • Velkomst af nye medlemmer
  • Opkrævning af kontingent
  • Invitationer til arrangementer og møder
  • Nyhedsbreve og medlemsblade
  • Information om politik og politiske udspil
  • Aktiviteter i forbindelse med valg, herunder valgkampsdonationer
  • Medlemsundersøgelser
  • Kontakt vedrørende medlemskab, herunder opdatering af personoplysninger
  • Opfølgning i forbindelse med kontingentrestance og udmeldelse

Behandling af personoplysninger i forbindelse med kerneaktiviteter sker på baggrund af databeskyttelsesforordningens artikel 9, stk. 2, litre d.

Samtykke
Behandling af personoplysninger i anden forbindelse sker som udgangspunkt på baggrund af samtykke, hvis ikke anden lovgivning gør sig gældende. Det kan bl.a. være:

  • Hvis du gerne vil være aktiv i en valgkamp uden samtidig at blive medlem
  • Ved tilmelding til nyhedsbreve, hvis du ikke er medlem. Dine oplysninger vil ikke blive behandlet til andre formål
  • Ved udpegning af valgstyrere og valgtilforordnede til offentlige valg og afstemninger
  • I forbindelse med indstilling af domsmænd
  • I forbindelse med indsamling af stillere ved opstilling til offentlige valg
  • ved offentliggørelse af dine personoplysninger og billede. F.eks. i forbindelse med hjemmeside, medlemsblad mv.
  • hvis du giver en donation

Fortrolighed
Alle behandlinger af personoplysninger foretages i fortrolighed.

4. Kategorier af personoplysninger
Som led i partiforeningens aktiviteter behandles personoplysninger. Foruden behandling af almindelige personoplysninger vil oplysninger af følsom karakter, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 9, herunder oplysning om politisk overbevisning, blive behandlet i forlængelse heraf.

Nedenstående personoplysninger opbevares i et centralt medlemssystem.

Der indsamles og behandles oplysninger om:

  • Medlemsnummer
  • Fornavn
  • Efternavn
  • Titel
  • Fødselsdato / alder
  • Køn
  • Postadresse
  • Telefonnummer
  • E-mailadresse
  • Navn på person til samsending

5. Modtagere eller kategorier af modtagere
Partiforeningen videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende kategorier af modtagere:

  • Udbydere af system til e-mail og SMS-kommunikation
  • Udbydere af system til håndtering af konferencer og begivenheder
  • Udbydere af system til online spørgeskemaer
  • Udbydere af hostet IT-infrastruktur
  • Udbydere af medlemssystem
  • Udbydere af betalingsløsninger
  • Udbydere af system til adresseberigtigelse
  • Arkiv

6. Overførsel til modtagere i tredjelande, herunder internationale organisationer
Socialdemokratiet og partiforeninger overfører dine personoplysninger til modtagere uden for EU og EØS. Det drejer som om The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp (system til nyhedsbrev), som er beliggende i USA. The Rocket Science Group LLC d/b/a MailChimp er godkendt under Privacy Shield-ordningen mellem EU og USA.

7. Hvor stammer dine personoplysninger fra
Socialdemokratiet og partiforeningerne indsamler udelukkende personoplysninger, som du selv har givet os i forbindelse med indmeldelse i partiet, registrering til et arrangement, tilmelding til nyhedsbrev, spørgeskemaer eller køb i vores webshop, m.v.

8. Opbevaring af dine personoplysninger
Ordinære medlemmer
Personoplysninger opbevares, så længe medlemmet opfylder kriterierne for medlemskab jf. partiets love.
Når medlemskabet ophører, gemmes personoplysninger i henhold til bogføringsloven i indtil 5 år plus indeværende år.

Medlemmer med DSU-status
Personoplysninger på medlemmer med DSU-status opbevares, så længe medlemskabet af DSU kan bekræftes. Kan medlemskab ikke bekræftes, bliver personoplysningerne slettet. Ved det fyldte 30. år overgår medlemmet til ordinært medlemskab.

Intromedlemmer
Persondata på intromedlemmer opbevares i maksimalt 6 måneder. Herefter overgår intromedlemmet til ordinært medlemskab.

Personer der ikke er medlem
Henvendelser fra personer der ikke er medlem af Socialdemokratiet, og til politikere, tillidsfolk samt ansatte vil blive gemt, så længe henvendelsen behandles. Herefter slettes korrespondancen efter 30 dage.

Oplysninger om økonomiske transaktioner
Oplysninger om økonomiske transaktioner gemmes i henhold til bogføringsloven i indtil 5 år plus indeværende år.

Tilmelding til nyhedsbreve
Personoplysninger afgivet i forbindelse med tilmelding til nyhedsbrev gemmes, så længe du ønsker at modtage nyhedsbrevet.

9. Retten til at trække samtykke tilbage
Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage. Dette kan du gøre ved at kontakte os på de kontaktoplysninger, der fremgår ovenfor i punkt 1.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen.

Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

10. Dine rettigheder
Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig.

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os.

Ret til at se oplysninger (indsigtsret)
Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.

Ret til berigtigelse (rettelse)
Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Ret til sletning
I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

Ret til begrænsning af behandling
Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at
beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

Ret til indsigelse
Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores eller lovlige behandling af dine personoplysninger.

Du kan også gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring.

Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet)
Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden
hindring.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

11. Klage til Datatilsynet
Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.